Lähtökuopissa

Viimeksi kirjoittaessani jännitin, joudunko suorittamaan kahden viikon karanteenin Belgiassa ennen harjoitteluni alkua ja lähtemään sen vuoksi suunniteltua aikaisemmin. Belgiasta vastattiin, että pystyisin kiertämään karanteenia käymällä COVID-19 -testissä ja näyttämällä negatiivisen tuloksen sairaalalle. Kaikki oli siis hyvin ja saisin suoritettua harjoittelun suunnitellussa aikataulussa. Varasin lentoliput ja Airbnb-majoituksen ensimmäisille päivilleni Belgiassa. 


Minua pyydettiin täyttämään Emergency document, johon merkitsin muun muassa matkustuspäivämääräni. Sen saatuaan opettaja Belgiasta vastasi minulle, että huomasi minun saapuvan 11. syyskuuta, jonka vuoksi voisin aloittaa harjoitteluni normaaliin aikaan muiden opiskelijoiden kanssa eli 23.9. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun minulle kerrottiin Belgiasta tarkka päivämäärä. Harjoittelun paperit oli jo laadittu eri päivämäärillä, eikä kertaakaan kukaan ollut sanonut, että niihin merkatut päivämäärät eivät olisi oikeita. Jos olisin tiennyt, että harjoitteluni alkaa myöhemmin, niin olisin voinut matkustaa Belgiaan myöhemmin, eikä minun olisi tarvinnut maksaa ylimääräisistä öistä Airbnb'ssä. En oikein ymmärtänyt miten saapumispäivämääräni 11. syyskuuta muutti mitään, koska se ei ollut edes riittävä aika säästyäkseni karanteenilta tai COVID-19 -testiltä. Kysyin Belgian koululta onko testi välttämätön, kun karanteeni uupuisi nyt vain pari päivää ja Suomi on "vihreän alueen" maa (matkustus vapaata Suomesta Belgiaan ilman testauspakkoa tai karanteenia). He pyysivät ottamaan yhteyttä sairaalan yhteyshenkilöön, joka kertoi, ettei testiä tarvita.


Vaihtokoordinaattorini Belgiasta järjesti minulle ja kolmelle muulle vaihto-opiskelijalle "tervetulias" hetken Teamsin välityksellä eilen, jotta pääsisimme tutustumaan toisiimme. Hän jakoi meille myös käytännön tietoa harjoitteluun ja Belgiassa oloon liittyen. Muut opiskelijat ovat Espanjasta ja kaksi heistä asuu Brysselissä ja suorittaa harjoittelunsa samassa sairaalassa minun kanssani. Kolmas opiskelija suorittaa harjoittelunsa läheisessä Gentin kaupungissa. Muut opiskelijat ovat olleet jo jonkin aikaa Belgiassa, koska Espanja on "punaisen alueen" maa, joten he suorittavat tällä hetkellä karanteeniaan ja käyvät vielä testeissä ennen harjoittelun alkamista. Minä lähden matkaan vasta ylihuomenna.


Sain juuri pakattua matkalaukkuni. Edellisellä kerralla vaihtoon lähtiessäni katsoin vinkkejä netistä, mitä kannattaisi ottaa mukaan ja miten pakata tavarat järkevimmin. Tällä kertaa mietin siskoni kanssa hieman etukäteen mitä kannattaisi pakata ja lopulta pakatessani nostelin kaapista ja pyykkinarulta kaiken mitä yleensäkin käyttäisin kolmen kuukauden aikana. Ruumalaukkuni painoraja on 23 kiloa, jonka lisäksi otan koneeseen mukaan lentolaukun ja repun, joiden yhteispainoraja on 8 kiloa. Ensimmäisen punnituksen jälkeen laukkuni painoi vasta 19 kiloa. Sain siis helposti mukaan mahtumaan vielä lakanoita ja pyyhkeitä, joten kaikkea ei tarvitse ostaa paikan päältä Ikeasta.


Lähden huomenna Vantaalle ja yövyn Flamingossa. Lentoni lähtee Helsinki-Vantaalta klo 10:55 perjantaina. Minulla on noin neljän tunnin vaihto Tukholmassa ja lentoni laskeutuu Brysseliin 17:20 paikallista aikaa, joka on tunnin Suomen aikaa jäljessä. Tuttuni Belgiasta lupasi hakea minut lentokentältä, joten minun ei tarvitse kaikkien matkatavaroideni kanssa kulkea julkisilla tai taksilla. Ranskan kielen kurssini kurssialusta aukesi eilen, jolloin sain tietää, että kurssille vaaditaan kirja, joka oli heti noudettavissa ainostaan Joensuussa. Tilasin kirjan Suomalaisen kirjakaupan kautta Jumbon postin pakettiautomaattiin ja nyt jännitän ehdinkö saamaan kirjan ennen lähtöäni. Tilaushetkellä lähtööni oli 66 tuntia ja tilaus luvattiin toimittaa 1—3 päivässä. Ehkä joku sitten hakee paketin puolestani ja postittaa sen minulle Belgiaan, jos en ehdi noutaa sitä ennen lähtöäni. ;)


Viime kerralla vaihdossa ollessani sain keskittyä pelkkään työharjoitteluun ja reissusta nautiskeluun, koska minulla ei ollut muita kursseja vaihdon aikana. Tällä kertaa minulla on vaihdon kolme muuta kurssia, joten vapaa-aikaa tulee olemaan vähemmän. Yritän silti jaksaa kirjoitella myös blogia vaihdon aikana, mutta voi olla, että postauksia tulee vähemmän.


Vielä pitäisi ennen lähtöä tulostaa asiakirjoja ja ostaa muutamia suomalaisia tuotteita mukaan. Seuraavan kerran kirjoitan toivon mukaan Belgiassa.











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matkalla tapahtuu

Lockdown

Ensimmäinen viikko