Lockdown

Viimeksi kirjoittaessani olin ollut kaksi viikkoa karanteenissa oireettomana ja olin jatkamassa harjoitteluani seuraavana päivänä. Sitten kurkkuni tuli kipeäksi, nenäni alkoi vuotaa ja aloin yskiä. Oireet olivat samanlaiset kuin tavallisessa flunssassa, mutta osastonhoitaja oli sitä mieltä etten voi jatkaa harjoitteluani ennen kuin oireet loppuvat. Olin kotona vielä neljä päivää. Oli äärettömän hieno tunne päästä takaisin sairaalalle harjoittelun merkeissä. Menin yhdeksi päiväksi koronayksikköön harjoitteluun, jonka jälkeen siirryin harjoitteluun kardiologian osastolle. Koronayksikössä oli hoidettavana melko hyväkuntoisia potilaita ja päivän aikana lähinnä mittailin vitaaleja, otin verikokeita ja annoin lääkkeitä potilaille. Suojavarusteissa touhuilu toi omat haasteensa. Erityisen hankalaa oli suonien tunnustelu kaksien suojakäsineiden kanssa.


Loppuharjoitteluni suoritan kardiologian osastolla, jossa olen ollut kohta kaksi viikkoa. Olen päässyt ottamaan paljon EKG:itä, laittamaan kanyyleita ja ottamaan verikokeita, mikä on ollut hienoa. Osasto koostuu short stay -potilaspaikoista, joissa potilaat viettävät maksimissaan yhden yön ja pidemmän visiitin paikoista. Potilaspaikkoja on yhteensä 29. Vuorossa on tavallisesti kolme sairaanhoitajaa ja yksi hoitoavustaja. Sairaanhoitajat tekevät osastolla 12,5 tunnin vuoroja, kuten diabetesosastolla. 



Suojavaatteita ei vaihdettu positiiviseksi testattujen potilaiden välillä. Huoneeseen mentäessä laitettiin kahdet suojakäsineet, joista päällimmäiset vaihdettiin potilashuoneiden välillä. 


Belgiassa alkoi lockdown 2.11. ja se jatkuu vähintään 13.12 asti. Olen palaamassa Suomeen 15.12. Ravintoloiden, baarien ja kahviloiden sisätilat suljettu. Jokaisella saa olla yksi "halikontakti" kodin ulkopuolelta. Yksinasuvat saavat tavata myös halikontaktin lisäksi yhtä ihmistä kotinsa ulkopuolelta. Ei-välttämättömät liikkeet ja paikat suljettu, esim museot, teatterit, kampaamot, ja "tarpeettomat" kaupat. Kaupat eivät saa myydä tarpeettomia asioita. Alakoulut ovat auki. Ulkonaliikkumiskielto on voimassa klo 22-6. Ulkonaliikkumiskiellon rikkomisesta voi saada 250 euron suuruisen sakon. Lockdownin olemassaoloa ei juuri huomaa, koska ulkona saa edelleen liikkua normaalisti. 


Ihailemassa maisemia asuntolamme lähellä sijaitsevan talon kattoterassilla.


Kaupoissa on piilotettu tai viety pois kaikki ei-välttämättömät tavarat. 


Kämppiksen syntymäpäivät. Syntymäpäivälahjan löytäminen oli hyvin vaikeaa, kun mitään tarpeetonta ei saisi olla myytävänä kaupoissa. Onnistuin löytämään viidennestä pikkukaupasta pallon, josta onkin ollut meille paljon iloa.


Kävin Brysselin merimieskirkon kaupassa ostamassa suomalaisia herkkuja suomalaiselle kaverilleni syntymäpäivälahjaksi. Tuntui hassulta saada palvelua suomeksi.




Olen viettänyt vapaa-aikani suurimmaksi osaksi kämppisten kanssa. Kävimme junalla Flandersin alueen pääkaupungissa Bruggessa. Kiertelimme kaupungilla muutaman tunnin ja palasimme takaisin. Keskustassa on paljon kanaaleja ja kaupunkia kutsutaankin joskus pohjoisen Venetsiaksi. Kävimme myös Gentissä viikko sitten. Kämppis, joka lähti kolme viikkoa sitten, palasi takaisin viikko sitten, kun hänen läsnäoloa vaativat tuntinsa jatkuivat. Tänään lähti pysyvästi ensimmäinen kämppis ja on hieman haikeat fiilikset, koska porukkamme on hitsautunut lyhyessä ajassa hyvin tiiviiksi. Juuri eilen puhuimme siitä, miten erilainen tilanne olisi voinut olla, jos koronaa ei olisi ollut. Olisimme viettäneet aikaa todennäköisesti enemmän keittiömme ulkopuolella ja muiden ihmisten kanssa.


Sää on ollut ajoittain vielä melko lämmin vaikka marraskuu lähenee loppuaan.




Bruggessa kämppisten kanssa


Lounaalla







Piknikillä 

Kämppikseni suomalainen luokkakaveri kylässä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matkalla tapahtuu

Ensimmäinen viikko